Въпроси & Отговори

 

 

Как да си поръчам превод и как става заплащането?

Свързвате се с нас, по скайп или с нашата специална страница за поръчки, прикачвате файла който искате да бъде преведен. Записвате вашите данни, и езика за превод. След като заявката ви бъде разгледана ще получите електронна поща, в която ще има калколирана цена в зависимост какъв вид е текстта. В писмото ще има и номер на вашата заявка, която ще послужи за плащането по банков път.(Пример: Основание на плащане: Заявка N0094)

20 минути след като платите ще може да получите вашият готов превод.

Как се дава поръчка за превод?

Приемането и предаването на поръчки става по няколко начина:
- като ни изпратите текста за превод по e - mail , специалната страница за онлайн поръчки, skype;
- като изпратите документите за превод на адреса на фирмата, чрез куриерска служба или по пощата (след предварителна уговорка и уточняване на сроковете и условията за превод);

Какво представлява официалният превод?

Превод на документ, извършен от лицензирана от Консулски отдел на МвНР агенция за преводи. Превода се поставя върху фирмената бланка на агенцията със заверка и подпис на оторизиран преводач и печат на агенцията, оформен според изискванията на Консулски отдел. Той може да се използва във всички институции в България и в чужбина. За някои документи е необходима и легализация, в случай, че те ще бъдат използвани в чужбина. Например, ако Ви е необходим превод на Ваша диплома в чужбина, за да гарантира държавата за верността на превода, е необходимо тя да бъде заверена при нотариус, министерството на образованието удостоверява истинността на подписите върху документа със своя заверка, и след като документът бъде преведен от лицензирана агенция за преводи, вече Вашият документ е нормативно и законово издържан, и може да бъде използван в чужбина.

За колко време се извършва един превод?

Обикновената поръчка, при обем до 8 страници, се извършва в рамките на три работни дни. Бързата поръчка - за 24 часа и експресната, в зависимост от обема и сложността на текста, се извършва в рамките на 1 до 8 часа.

Как се изчисляват цените на преводите?

Всеки един текст е индивидуален, в зависимост от стила, вида, обема и времето за превод.

Какво представлява легализацията?

Легализация означава изготвяне на даден документ като официален, удостоверен със съответните държавни гаранции за истинност и достоверност на поднесената в него информация.

Кой извършва легализация и къде се извършва?

Легализацията на документи НЕ се извършва на място в офисите на агенциите за превод и легализация. Нашата фирма си сътрудничи с всички институции, извършващи легализация в България, но всяко учреждение определя свои срокове за изпълнение, които не зависят от фирмата за преводи.

За колко време се извършва една легализация?

При наличие на всички необходими заверки, бързата легализация се извършва за 24 часа или "от днес за утре". Т.е. ако документът се подаде днес, може да бъде получен на следващия работен ден. Бавната легализация се извършва за четири работни дни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HubyKaExample pic

Главно меню

Преводи

Намерете ни във Фейсбук
Пишете ни!

Новини и промоции

Работа при нас

Ако сте завършили филология или езикова гимназия, притежавате валиден документ за владеене на даден език и желаете да работите съвместно с нашата агенция, свържете се с нас.

HubyKa

 

 

Полезни връзки